Iraq Baghdad 1917 2a

Jedna z pouhých 1 216 vzácných známek

Přemýšlíte, jak účinně a bezpečně zhodnotit své peníze? Investujte do vzácných známek, které mají průměrné roční zhodnocení kolem 7 %. To je víc než při investici do zlata. Při investování do známek je důležité diverzifikovat své portfolio. Proto vám dnes představíme jednu ze známek, která by v něm v žádném případě neměla chybět. 

Obsah článku

  • Známka z kolonií, která katalogově i tržně roste
  • Důvody, proč je tato investiční známka tak vzácná
  • Příběh investičních známek z Persie
  • Investujte do známek s námi. Jde to lehce

Známka z kolonií, která katalogově i tržně roste

Každé sběratelské portfolio by mělo být adekvátně diverzifikované, ideálně do pěti směrů. To zaručuje stabilitu celého portfolia v průběhu času. Proto je výhodné všímat si pěti perspektivních filatelistických oblastí, mezi které patří: 

  • tzv. klasika Evropy a Ameriky do roku 1880
  • známky z Austrálie
  • investiční známky ze Sovětského svazu do roku 1950
  • známky rozvíjejících se východních ekonomik
  • staré vzácné známky z britských kolonií před rokem 1900

A právě známky jako Iraq Baghdad 1917 2a se řadí mezi ty vzácné kousky, které by měly být součástí každé kvalitní sbírky. 

Důvody, proč je tato investiční známka tak vzácná

Pokud je něčeho nedostatek, obvykle je to velmi vzácné. Platí to také pro známku Iraq Baghdad 1917 2a, která vznikla za britské okupace Bagdádu. Jde o výtisk pro Bagdád, který byl přetištěný doplatkem na 10pa. Vydáno bylo pouhých 1 261 přetisků. 

Příběh investičních známek z Persie

Od roku 1857 začala provozovat poštovní službu Britská Indie. Otevřela pobočky v několika perských městech, a to jak v britské sféře vlivu, tak v neutrální zóně mezi britskou a ruskou sférou vlivu. V těchto pobočkách byly používány britské a indické známky. Persie vydávala známky od roku 1868 s názvem Poste Persane nebo Postes Persanes. 

Na začátku první světové války se Osmanská říše přidala na stranu Německa. To nemohlo nechat chladnou Velkou Británii. Ta kvůli obraně svých zájmů zahájila tzv. Mezopotámské tažení. Britská armáda se v Iráku vylodila 6. listopadu 1914 a během několika dní ovládla Basru. A v březnu roku 1917 získala Bagdád a další významná města. A právě do těchto dob se datuje vznik naší vzácné investiční známky. 

Investujte do známek s námi. Jde to lehce

Zaujala vás tato nebo některá další investiční známka? Chtěli byste do známek investovat, ale nevíte si příliš rady? S námi to zvládne každý. 

Nemusíte být milionáři, abyste si mohli kupovat vzácné známky. S naší službou můžete investovat do známek už od 500 Kč měsíčně. My vám vhodné portfolio sestavíme na míru. 

Investujte s námi

Napsal autor

Jan Pytela

Jan Pytela

Fanoušek Filatelie a moderních technologií. Nespecializuje se na Filatielii jako takovou proto ani nesestavuje portfolia pro naše klienty. Jeho mise je vytvořit místo kde se může spojit tak tradiční obor jako je Filatelie kterou datujeme někdy od poloviny 19. století a moderní technologie dnešní doby. Sám vidí známky jako vhodný způsob zhodnocení úspor.

Mohlo by vás zajímat