Hawaii Postage 5c13

Vzácná provizorní známka a specialita z USA

Přemýšlíte, jak účinně a bezpečně zhodnotit své peníze? Investujte do vzácných známek, které mají průměrné roční zhodnocení kolem 7 %. To je víc než při investici do zlata. Při investování do známek je důležité diverzifikovat své portfolio. Proto vám dnes představíme jednu ze známek, která by v něm v žádném případě neměla chybět. 

Obsah článku

  • Specialita z USA, která je investiční jistotou
  • Investiční držák, který zaručuje stabilní růst
  • Příběh havajských investičních známek 13c
  • Pusťte se s námi jednoduše do investování do známek

Specialita z USA, která je investiční jistotou

Jak poznat vzácnou známku, když se jich po světě potuluje snad nekonečno? Existuje 5 perspektivních filatelistických oblastí, do kterých spadají ty nejvzácnější a nejzajímavější známky. Pokud své investiční portfolio vybavíte nejméně jednou z každé skupiny, máte zaručenou stabilitu a jistotu.

Mluvíme o:

  • známky z Austrálie
  • investiční známky ze Sovětského svazu do roku 1950
  • známky rozvíjejících se východních ekonomik
  • staré vzácné známky z britských kolonií před rokem 1900
  • tzv. klasika Evropy a Ameriky do roku 1880

Investiční známka Hawaii Postage 5c13 není „obyčejnou” americkou klasikou. Ale specialitou, která je nesmírně důležitá pro každou sbírku známek. 

Investiční držák, který zaručuje stabilní růst

Investiční známka Hawaii Postage 5c13 je tzv. havajské provizorium. Vznikla přetiskem klasické známky 13c z roku 1868, aby se zvýšila její hodnota. A protože jsou Spojené státy největším trhem a známky z téhle oblasti znamenají obrovskou jistotu, je havajské provizorium parádní specialitou, které se hodí do správně diverzifikovaného investičního portfolia. 

Příběh havajských investičních známek 13c

Havajské poštovní známky 13c z roku 1868 neměly být nikdy použity. Byly vydány jako sběratelské. Lidé si je mohli běžně koupit na poštách. Aby pošta dokázala plnit objednávky od sběratelů, přiobjednala další zásobu z tiskárny. Původní tiskové desky byly v rukou tiskárny v Bostonu. 

Začalo se ovšem stávat, že se tyhle známky objevovaly na dopisech. A proto úředníci v roce 1869 udělali přetisk slovem „Specimen” černým inkoustem společností Pacific Commercial Advertiser Company, aby nedocházelo k záměně. 

Naše investiční známka Hawaii Postage 5c13 vznikla v době, kdy byl nedostatek známek. Přibyl tak provizorní tisk 5c, aby se hodnota známky dostala na požadovanou hodnotu. Proto je tato investiční známka cenovým držákem, který vyniká stabilním růstem. 

Pusťte se s námi jednoduše do investování do známek

Teď si možná říkáte, že vzácné známky jsou opravdu zajímavé a že se investice do nich vyplatí. Ale taky si možná říkáte, jak mohu jako laik poznat vzácnou známku? Kde mám vzít prostředky na budování portfolia? 

Nemusíte být milionáři, abyste si mohli kupovat vzácné známky. S naší službou můžete investovat do známek už od 500 Kč měsíčně. My vám vhodné portfolio sestavíme na míru. 

Investujte s námi

Napsal autor

Jan Pytela

Jan Pytela

Fanoušek Filatelie a moderních technologií. Nespecializuje se na Filatielii jako takovou proto ani nesestavuje portfolia pro naše klienty. Jeho mise je vytvořit místo kde se může spojit tak tradiční obor jako je Filatelie kterou datujeme někdy od poloviny 19. století a moderní technologie dnešní doby. Sám vidí známky jako vhodný způsob zhodnocení úspor.

Mohlo by vás zajímat